Over ons

Paulien de Roos

Paulien de Roos

In 2001 schreef ik me in voor de cursus Touch for Health. Mijn enthousiasme groeide met de dag en na afronding van de Touch for Health-cursussen heb ik mijn baan opgezegd om mij verder te kunnen scholen in de kinesiologie.

Sinds april 2016 ben ik Faculty Member voor de Touch for Health in Nederland. Dit houdt in dat ik de verbindende schakel ben tussen de IKC ( International Kinesiology College ikc.global) en alles wat er gebeurt op het gebied van de Touch for Health in Nederland.

 

Irene Hin

Irene Hin

Na 20 jaar kinder-fysiotherapie ben ik in 2002 met kinesiologie in aanraking gekomen. Ik was gelijk geraakt door de mogelijkheden en rijkdom van dit mooie vak!
Met veel enthousiasme heb ik in 2005 (net als Inge) mijn studie tot Professioneel Kinesioloog afgerond bij TOPKI. Vanaf die tijd heb ik een eigen praktijk. 
Naast TfH werk ik ook met het materiaal van Hugo Tobar en Ian Stubbings en geef ik zelf cursus in TfH en SIPS.

 

Inge van der Zwan

Inge van der Zwan-Dijkman

In 1999 begon het bij mij te kriebelen om een totaal nieuwe weg in te slaan. Naast mijn werk heb ik de opleiding sport-massage en ontspannings-massage gedaan. In 2002 ben ik gestart met Touch for Health, direct daarna gevolgd door heel veel cursussen op het gebied van kinesiologie.
In 2005 heb ik mijn studie afgerond tot Professioneel Kinesioloog bij TOPKI.

Vanaf 2007 ben ik mij volledig op mijn praktijk gaan richten. Tijdens de opleiding groeide bij mij de overtuiging dat ik de inzichten van de Kinesiologie graag door wilde geven aan anderen. Om deze reden heb ik verschillende instructeursopleidingen gedaan.

Al vele jaren geven wij, Paulien, Inge en Irene enthousiast cursussen Touch for Health.
Daarin leren we onder andere cursisten om 42 spieren te testen hetgeen informatie geeft over ons energiesysteem, de zogenoemde meridianen.

Bij het aanleren van de spiertesten maken we gebruik van manuals en boeken waar deze spiertesten met foto’s en beschrijvingen in staan.
De boeken/ manuals die we als lesmateriaal gebruiken komen en gaan. Er zijn boeken die niet meer te verkrijgen zijn…
Een Engelse manual is nu vertaald en is helemaal up to date gemaakt, om het lesgeven nog meer gestructureerd te laten verlopen.

Helaas liepen we bij het aanleren van de spiertesten regelmatig aan tegen onduidelijke foto’s en beschrijvingen. Bijna jaarlijks veranderden ook nog eens de aanwijzingen die bij de foto’s stonden en werd het op den duur een zeer onduidelijk geheel.
Hoe fijn zou het zijn, dacht Paulien, als we hier nu eens nieuwe, duidelijke foto’s met beknopte beschrijvingen voor zouden maken. Van het een kwam het ander…

In totaal hebben we voor 2 × 42 spiertesten meer dan 3500 foto’s gemaakt! 

Ook de bijbehorende teksten zijn meerdere malen nagekeken en verbeterd.
We hebben allerlei boeken en naslagwerken gebruikt, internet geraadpleegd en overleg gehad met Sandy Gannon (Voorheen President van de IKC en faculty member van de IKC voor Groot Brittannië). Sandy bekeek met veel enthousiasme en humor onze foto’s en gaf haar professionele visie en adviezen.

 

Sandy Gannon

Helaas is Sandy, tot ons grote verdriet, geheel onverwachts, niet meer onder ons. Zij heeft nog wel met veel enthousiasme 1 keer met ons spierenboek ‘proefgedraaid’ met één van haar studentengroepen… Maar helaas heeft zij haar ervaringen niet meer met ons kunnen delen.
Wij zijn haar zeer dankbaar voor haar bijdragen!!! Haar bevlogenheid mag mee blijven resoneren in wat we, mede dankzij haar, tot stand hebben kunnen brengen! Als eerbetoon hebben we deze foto geplaatst waar zij haar Proficiency in 2017 viert!

 

Sandy Gannon

We worden zelf telkens weer erg blij als we met ons resultaat aan het werk zijn!
De missie van Touch in Pictures is materiaal te maken wat gebruikt kan worden door instructeurs/studenten ten behoeve van het aanleren van de methode Touch for Health. Het is met name bedoeld als ondersteuning van studenten om hun leerproces te vergemakkelijken. Daarnaast zullen collega’s in het werkveld deze update kunnen gebruiken in hun dagelijkse handelen als therapeut.
Op deze website is te vinden welke materialen tot nu toe zijn ontwikkeld.

Veel plezier ermee!!

nl_NL